Седум дена пакет

1. ден

Пристигнување во кампот "ТРИ ВОДЕНИЦИ", во попладневните часови, запознавање со животната средина, сместување, вечера, ноќевање.

2. ден

Станувањето во 08.00h. Појадок во логорот, заминување во 09.00ч во правец Zelengorа; камп – Тјентиште (посета на споменикот) - Сутјеска Кањон -. МТБ Чемерно – Орловачко Езеро (25 км макадамски пат), ручек на Орловачко Езеро. Кампување покрај езерото во шатори (можност за сместување во куќата НП "Сутјеска", 8 места за спиење), вечера, ноќевање.

3. ден

Станувањето во 08.00h, заминување да планинарската тура во 09.00ч. пешачење до езерата Штиринско, Котланичко и Бориловачко (6 часа пешачење), ручек, вечера и ноќевање покрај Орловачко Езеро.

4. ден

Станувањето во 08:00, појадок, заминување во 09.00ч во правец на Калиновик. Планински тури со велосипед (околу 30 км), ручек, вечера и ноќевање во планинскиот дом во близина на Калиновик.

5. ден

Прошетки во Сараево. шетање по Башчаршија и ручек, исто така, во Башчаршија. Во враќање посета на песочни пирамиди во близина на Фоча и да се враќање во кампот "Три Воденици", вечера, и ноќевање.

6. ден

Станување во 07.00. Појадок со договор (камп или Дурмитор). Поаѓање од кампот во 08.00h. Сплаварење, Шљиванско- Радован Лука. Ручек во кањонот на реката Тара, вечера и ноќевање во мотел во Радован Лука.

7. ден

Станувањето во 08.00h. Појадок до 09.00ч рафтинг Радован Лука - Камп "Три воденици". Пристигнување во кампот и ручек, вечера и ноќевање.

8. ден

Појадок и крај на аранжманот.

Ајде да ја превесламе Тара заедно!


Белешки!

- Одредениот распоред во аранжманот и понудената програма на аранжманите се можна определба и се предмет на промена, во зависност од вашите потреби и барања.
- Аранжманот може да се прошири или да се комбинира со други аранжмани.
- Понудениот аранжман важи и оперативен е во текот на неделата, не само за време на викендите.
- За реализација на овој аранжман се бара најмалку 8 луѓе.

Цена:

Јавете ни се!

Аранжманот вклучува:

- пијалок за добродојдовте
- Рафтинг (сплаварење).
- Седум (7) нокевања.
- Сите оброци + ручек во пакет.
- Осигурување.
- Такса за Рафтинг на Тара.
- Такса за Националниот парк "Сутјеска"
- Паркинг.
- WiFi на целиот камп.
- Сервис за перење алишта.

Во аранжманот не е вклучено:

- Услуги на професионален фотограф за рафтинг 1 Фото/1 Еур
- Сите други трошоци кои не се опфатени со аранжманот.

Цени на услуги:

Рафтинг - 30 €
(лиценциран скипер, транспорт на почетна точка на рафтинг, опрема за рафтинг, даноци (такси) за рафтинг)
Нокење - 5 €
(Вклучена туристичка такса и осигурување)
Појадок - 5 €
(крофни, домашен леб, домашна павлака, пршута, проја, домашен јогурт, домашна мармелада...)
Ручек - 8 €
(домашен леб, супа, јагнешко и телешко на ражен или под капак, богат избор на прилози, салати, десерти ...)
Вечера - 8 €
(варени једења, супи, пастрмка варено телешко со прилози... десерт)

Не заборавете!

- Пасош или лична карта (во зависност од земјата на потекло)
- Зелена карта (ако се патува со свој автомобил).
- костим за капење
- Топол џемпер или јакна (вечерите кај реката имаат тенденција да бидат посвежи)
- Фото / Камера (да е забележите оваа авантура)
И ... се разбира ... добро расположение!

Дали сте заинтересирани за аранжманот?

Пополнете го формуларот и откако ќе ја проверите достапноста на сместувањето за наведените датуми, ние ќе одговориме во рок од 24 час.


[caldera_form id="CF5a9d258fa8f7d"]