Рафтинг Таром – Трновачко озеро – Маглиќ

1. ден

- Дочек на посетителите во попладневните часови во кампот.
- Пијалок за добредојдовте, запознавање на животната средина и сместување.
- Вечера, забава со музика и камперски оган и ноќевање.

2. ден

- Разбудување во 09.00ч, појадок и подготовка за рафтинг.
- Превземање на опрема, облекување костуми и почеток на рафтинг.
- Во попладневните часови, околу 16.00h доагање во кампот , вадење на опрема, преоблекување и ручек. – Одмор и слободни активности, Вечера, забава со музика и камперски оган и ноќевање.

3. ден

- Разбудување/Станување во 06: 00ч, појадок и се подготвува за заминување. Поаѓање од кампот во 06.30h со теренско возило до Пријеворa (1668 м), на платото под Маглич.
Патем се оди до местото од каде се има преубав поглед на Перучица и водопадот Скакавац (75м). Се пешачи до Trnovacko Езеро и се искачува на Маглич (2386 m), највисокиот врв во БиХ. Не постојат зборови да се опише погледот од врвот.
На врвот се задржуваме околу еден час и ова време се користи за спаукани ручеци , фотографирање и уживање во убавината на планината Маглич и природната средина.
Повторно се спуштаме на езерото па на Пријевор или на „Сушки поток“ (во зависност од договорот со гости). Времето на одење околу 10 часа. Враќање во кампот околу 19:30. Еден краток одмор во кампот и потоа на вечера и уживање во музика и камперски оган и ноќевање.

4. ден

Разбудување, појадок и крај на аранжманот.

Ајде да ја превесламе Тара заедно!


Белешки!

- Одредениот распоред во аранжманот и понудената програма на аранжманите се можна определба и се предмет на промена, во зависност од вашите потреби и барања.
- Аранжманот може да се прошири или да се комбинира со други аранжмани.
- Понудениот аранжман важи и оперативен е во текот на неделата, не само за време на викендите.
- За реализација на овој аранжман се бара најмалку 8 луѓе.

Цена:

128 €

по лицо

Аранжманот вклучува:

- пијалок за добродојдовте
- Рафтинг (сплаварење).
- 7 оброци + ручек во пакет.
- Три ноќевања
- Осигурување.
- Такса за Рафтинг на Тара.
- Такса за Националниот парк "Сутјеска"
- Паркинг.
- WiFi на целиот камп.
- Сервис за перење алишта.

Во аранжманот не е вклучено:

- Услуги на професионален фотограф за рафтинг 1 Фото/1 Еур
- Сите други трошоци кои не се опфатени со аранжманот.

Цени на услуги:

Рафтинг - 30 €
(лиценциран скипер, транспорт на почетна точка на рафтинг, опрема за рафтинг, даноци (такси) за рафтинг)
Нокење - 5 €
(Вклучена туристичка такса и осигурување)
Појадок - 5 €
(крофни, домашен леб, домашна павлака, пршута, проја, домашен јогурт, домашна мармелада...)
Ручек - 8 €
(домашен леб, супа, јагнешко и телешко на ражен или под капак, богат избор на прилози, салати, десерти ...)
Вечера - 8 €
(варени једења, супи, пастрмка варено телешко со прилози... десерт)

Не заборавете!

- Пасош или лична карта (во зависност од земјата на потекло)
- Зелена карта (ако се патува со свој автомобил).
- костим за капење
- Топол џемпер или јакна (вечерите кај реката имаат тенденција да бидат посвежи)
- Фото / Камера (да е забележите оваа авантура)
И ... се разбира ... добро расположение!

Дали сте заинтересирани за аранжманот?

Пополнете го формуларот и откако ќе ја проверите достапноста на сместувањето за наведените датуми, ние ќе одговориме во рок од 24 час.


[caldera_form id="CF5a9d258fa8f7d"]