Четири дена рафтинг – од врвот на Тара

Рафтинг на Тара

рафтинг низ Тара во должина од 90 км - четиридневен аранжман

1. ден

- Добредојде на посетителите во попладневните часови во кампот.
- Пијалок за добредојдовте, запознавање на животната средина и сместување.
- Вечера, забава со музика и камперски оган и ноќевање.

2. ден

Станување околу 06:00 пакување на опремата и тргнување ком Ђурђевића ТАРА преку Жабљак и Дурмитор, фотографирање, доручек во природа.
Пристигнување на почетна точка, облекување опрема за рафтинг околу 12.00 часот и заминување за рафтинг.
Ручек на едно од најубавите места покрај Тара, капење и продолжување на рафтинг.
Околу 18.00 часот пристигнување во логорот Лука Радован. Чистење и преооблекување, вечера и забава ,камперски оган и музика и ноќевање.

3. ден

08.00h Разбудување/Подигање, домашни чај, кафе и појадок. Подготовка за рафтинг. Капење, одмор и ручек на песочна плажа на Тара.
Продолжувајње со рафтинг и пристигнување во кампот ТРИ ВОДЕНИЦЕ во попладневните часови. Чистење и изнесување на чамци и опрема, преоблекување, одмор и рекреација. Вечера и ноќевање.

4. ден

Разбудување, појадок и крај на аранжманот.

Ајде да ја превесламе Тара заедно!


Белешки!

- Одредениот распоред во аранжманот и понудената програма на аранжманите се можна определба и се предмет на промена, во зависност од вашите потреби и барања.
- Аранжманот може да се прошири или да се комбинира со други аранжмани.
- Понудениот аранжман важи и оперативен е во текот на неделата, не само за време на викендите.
- За реализација на овој аранжман се бара најмалку 5 луѓе.

Цена:

195 €

по лицо

Аранжманот вклучува:

- пијалок за добродојдовте
- Рафтинг (сплаварење).
- Три ноќи.
- Сите оброци за време на траењето на аранжманот.
- Осигурување.
- Такса за Рафтинг на Тара.
- Паркинг.
- WiFi на целиот камп.
- Сервис за перење алишта.

Во аранжманот не е вклучено:

- Услуги на професионален фотограф за рафтинг 1 Фото/1 Еур
- Сите други трошоци кои не се опфатени со аранжманот.

Цени на услуги:

Рафтинг - 30 €
(лиценциран скипер, транспорт на почетна точка на рафтинг, опрема за рафтинг, даноци (такси) за рафтинг)
Нокење - 5 €
(Вклучена туристичка такса и осигурување)
Појадок - 5 €
(крофни, домашен леб, домашна павлака, пршута, проја, домашен јогурт, домашна мармелада...)
Ручек - 8 €
(домашен леб, супа, јагнешко и телешко на ражен или под капак, богат избор на прилози, салати, десерти ...)
Вечера - 8 €
(варени једења, супи, пастрмка варено телешко со прилози... десерт)

Не заборавете!

- Пасош или лична карта (во зависност од земјата на потекло)
- Зелена карта (ако се патува со свој автомобил).
- костим за капење
- Топол џемпер или јакна (вечерите кај реката имаат тенденција да бидат посвежи)
- Фото / Камера (да е забележите оваа авантура)
И ... се разбира ... добро расположение!

Дали сте заинтересирани за аранжманот?

Пополнете го формуларот и откако ќе ја проверите достапноста на сместувањето за наведените датуми, ние ќе одговориме во рок од 24 час.


[caldera_form id="CF5a9d258fa8f7d"]