Planinarski jednodnevni izleti

P1 - Crno i Bijelo jezero - Videž

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom na Zelengoru u pravcu Vrbnice.
- Obilazak Crnog i Bijelog jezera i uspon na Videž (1864 m). Videž je jedan izuzetan vidikovac sa koga se vidi veliki dio Zelengore, Maglić, Volujak, Treskavica, Lelija,...
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 700 metara, a dužina staze oko 10 km. Vrijeme pješačenja 5 - 6 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 1.5 sat. Kamp – Srijemušna luka oko 50 km.
- Povratak u kamp oko 18.00 časova.

Cijena na upit

P2 - Gornje i Donje Bare

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom na Zelengoru. Pješačenje do Gornjih, a zatim do Donjih bara.
- Obilazak jezera i odlazak na vidikovac Borić sa koga se pruža pogled na kanjon Sutjeske, Volujak, Maglić, prašumu Perućicu i Vučevo.
- Staza je lagana. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 150 metara, a dužina staze oko 7 km. Vrijeme pješačenja oko 3 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 1.5 sat. Kamp – Donje bare oko 50 km.
- Povratak u kamp do 16.00 časova.

Cijena na upit

P3 - Gornje bare – Uglješin vrh – Donje bare

- Polazak iz kampa u 08.00 časova terenskim vozilom na Zelengoru. Pješačenje do Gornjih Bara, a zatim uspon na Uglješin vrh (1859 m). Sa vrha nastavljamo pješačenje vrhovima Tovarnice i ponovo se spuštamo na Gornje bare i nastavljamo prema Donjim barama.
- Obilazak jezera i odlazak na vidikovac Borić sa koga se pruža pogled na kanjon Sutjeske, Volujak, Maglić, Prašumu Perućicu i Vučevo.
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 600 metara, a dužina staze oko 11 km. Vrijeme pješačenja oko 6 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 1.5 sat. Kamp – Donje bare oko 50 km.
- Povratak u kamp do 18.00 časova.

Cijena na upit

P4 - Ljubišnja

- Polazak iz kampa u 08.00 časova terenskim vozilom do Konjskog polja, velikog platoa ispod Ljubišnje.
- Uspon na Ljubišnju (2238m), treći vrh po visini u BiH, odakle se pruža pogled na dio kanjona Tare, kanjon Drage, Durmitor, Pivsku planinu, Pljevlja… Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 650 metara. Dužina staze oko 6 km. Vrijeme pješačenja oko 5 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2.5 sata. Kamp – Konjsko polje oko 70 km.
- Povratak u kamp oko 19 časova.

Cijena na upit

P5 - Kotlaničko i Štirinsko jezero

- Polazak iz kampa u 08.00 časova terenskim vozilom u pravcu Zelengore preko Tjentišta i Čemerna do prevoja ispob Borovna brda. Pješačenje nepreglednim krševitim prostranstvima Zelengore prema Kotlanici. Spust do jezera, obilazak i uspon na Veliki Zimomor (1815 m), odakle se vidi i Štirinsko jezero. Spust sa vrha prema srednjovjekovnoj nekropoli stećaka iznad Štirina i povratak prema početnoj tački.
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 450 metara. Dužina staze oko 13 km. Vrijeme pješačenja oko 5 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2.5 sata. Kamp – Borovno brdo oko 80 km.
- Povratak u kamp oko 20 časova.

Cijena na upit

P6 - Gradačka stijena – Pješčane piramide

- Polazak iz kampa u 9.00 časova terenskim vozilom do Foče pa do mjesta Šište, 200 metara iznad grada, odakle kreće uspon na Gradačku stijenu (889 m). Pogled se pruža na čitav grad, kanjone Drine i Bistrice, Kmur, Pliješ, dijelove Zelengore,… Sa Gradačke stijene nastavljamo prema selu Daničići i Pješčanim piramidama, veoma rijetkim prirodnim građevinama, gdje će nas čekati i prevoz.
- Staza je lagana. Visinska razlika u usponu oko 300, a u spustu oko 200 metara. Dužina staze oko 8,5 km. Vrijeme pješačenja oko 3 - 4 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 45 minuta. Kamp – Šište oko 25 km i Pješčane piramide - kamp oko 35 km.
- Povratak u kamp do ručka.

Cijena na upit

P7 - Kanjon Tare

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom prema Meštrevcu, selu na ivici kanjona Tare.
- Pješačenje ivicom kanjona sa pogledom na rijeku Taru sa visine od gotovo 1000 metara i planine Durmitor, Pivsku planinu, a u daljini Maglić, Volujak i Bioč.
- Staza je lagana. Visinska razlika je zanemariva. Dužina staze oko 8 km. Vrijeme pješačenja 3 - 4 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2 sata. Kamp – Meštrevac oko 65 km.
- Povratak u kamp oko 18 časova.

Cijena na upit

P8 - Ravna stijena - Vučevo

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom prema Tjentištu i Vučevu. Pješačenje preko travnatog platoa Vučeva i dijelom šumskim putem prema Ravnoj stijeni (1512 m). Sa stijene se pruža nezaboravan pogled na kanjone Tare, Pive i Drine i na najviše planinske masive na širem području.
- Staza je lagana. Visinska razlika je zanemariva. Dužina staze oko 8 km. Vrijeme pješačenja oko 3 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2 sata. Kamp – Vučevo oko 65 km.
- Povratak u kamp oko 18 časova.

Cijena na upit

P9 - Jagodino jezero - Lebršnik

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom u pravcu Tjentišta i Čemerna do Papina dola, u podnožju Lebršnika i Kuka.
- Obilazak Jagodinog jezera i uspon na Lebršnik (Košara 1838m). Impresivan pogled na Kuk, Volujak i Zelengoru prati nas cijelo vrijeme pješačenja. Između Lebršnika i Kuka izvire i rijeka Sutjeska. Spuštanje sa Lebršnika na polaznu tačku drugom stazom.
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 450 metara. Dužina staze oko 6 km. Vrijeme pješačenja oko 4 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2 sata. Kamp – Papin do oko 70 km.
- Povratak u kamp oko 18.00 časova.

Cijena na upit

P10 - Zelengora - Bregoč, Borilovačko i Orlovačko jezero

- Polazak iz kampa u 08.00 časova terenskim vozilom na Zelengoru u pravcu Čemerna.
- Dolazak na prevoj ispod Borovna brda odakle počinje pješačenje i uspon na Bregoč (2014 m). Bregoč, najviši vrh Zelengore, je izuzetan vidikovac na najprostraniju i, kako mnogi kažu, najljepšu planinu na Balkanu, a možda i šire.
- Spust sa Bregoča vodi preko Orlovačkog, jednog od najljepših i Borilovačkog, jedinog vještačkog jezera na Zelengori, prema polaznoj tački.
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 650 metara. Dužina staze oko 11 km. Vrijeme pješačenja 5 – 6 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2,5 sata. Kamp – Borovno brdo 85 km.
- Povratak u kamp oko 20 časova.

Cijena na upit

P11 - Trnovačko jezero

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom do Prijevora (1668 m), platoa ispod Maglića. Usput posjeta vidikovcu u prašumi Perućici odakle se pruža pogled na vodopad Skakavac.
- Sa Prijevora slijedi pješačenje do Trnovačkog jezera. Jezero se nalazi se na 1517 metara nadmorske visine između Maglića i Volujaka u prelijepom planinskom ambijentu i s pravom zaslužuje epitet najljepšeg na ovom području. Na jezeru je moguće kupanje.
- Staza je srednje težine. Visinska razlika u usponu kao i u spustu je oko 500 metara. Dužina staze oko 11 km. Vrijeme pješačenja 4 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 2 sata. Kamp – Prijevor 55 km.
- Povratak u kamp oko 19.00 časova.

Cijena:

55 €

o osobi

P12 - Maglić - Trnovačko jezero

- Polazak iz kampa u 06.00 terenskim vozilom preko Tjentišta do Lokve - Dernečišta (1640 m). Usput posjeta vidikovcu u prašumi Perućici odakle se pruža pogled na vodopad Skakavac (75m).
- Slijedi pješačenje do strmih stijena sjeverne strane Maglića i uspon na 2386 metara, najviši vrh u BiH. Nema riječi koje bi opisale pogled sa vrha … po lijepom danu vidi se "sve".
- Slijedi spust na Trnovačko jezero pa na Prijevor ili niz Suški potok. Staza je u nekim dijelovima prilično teška, ali je obezbijeđena sajlama. Preporučuje se samo za spremnije i iskusnije planinare.
- Visinska razlika, kako u usponu tako i u spustu, je oko 1100 metara. Dužina staze je oko 15 km, a vrijeme pješačenja oko 9 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu je oko 2 sata. Kamp – Prijevor 55 km.
- Povratak u kamp oko 19 časova.

Cijena:

65 €

po osobi

P13 - Trnovačko jezero - Volujak

- Polazak iz kampa u 09.00h terenskim vozilom do Prijevora (1668 m), platoa ispod Maglića. Usput posjeta vidikovcu u prašumi Perućici odakle se pruža pogled na vodopad Skakavac.
- Slijedi pješačenje do Trnovačkog jezera i uspon na vrh Volujaka – Vlasulja (2336 m), drugi vrh po visini u BiH.
- Povratak na jezero preko Rudinskog koma i Studenca, spust do Trnovačkog jezera i nazad na Prijevor.
- Staza je teška i preporučuje se za spremnije i iskusnije planinare. Visinska razlika, kako u usponu tako i u spustu, je oko 1050 metara. Dužina staze je oko 21 km, a vrijeme pješačenja oko 10 sati. Vrijeme vožnje u jednom pravcu je oko 2 sata. Kamp – Prijevor 55 km.
- Povratak u kamp oko 19 časova.

Cijena na upit

P14 - Prašuma Perućica

- Polazak iz kampa u 09.00h terenskim vozilom do Dragoš sedla.
- Posjeta vidikovcu odakle se pruža pogled na uže područje prašume i vodopad Skakavac visok 75 metara.
- Nakon toga put nastavljamo kroz prašumu u pravcu Tunjemira i spuštanje na Suhu gdje nas čeka prevoz. Staza nije teška. Visinska razlika u usponu oko 250, a u spustu oko 850 metara. Dužina staze oko 7 km. Vrijeme pješačenja oko 4 sata. Vrijeme vožnje u jednom pravcu oko 1.5 sat. Kamp – Dragoš sedlo 48 km.
- Povratak u kamp oko 17 časova.

Cijena:

65 €

po osobi

P15 - Pliješ – Kamp Tri Vodenice

- Polazak iz kampa u 09.00 časova terenskim vozilom preko Foče i Bakića do Kremenika.
- Uspon na Pliješ (1717 m). Sa vrha se spuštamo preko sela Krčmići i Pejkovići sve do našeg kampa.
- Staza je lagana. Visinska razlika u usponu je oko 240, a u spustu oko 1300 metara. Dužina staze je oko 11 km. Vrijeme pješačenja oko 5 sati. Vrijeme vožnje oko 1.5 sat. Kamp – Kremenik 47 km.
- Povratak u kamp do 17 časova.

Cijena:

45 €

po osobi

Napomene za sve planinarske izlete:

- Potreban je minimalan broj od 8 osoba za realizaciju aranžmana.
- Navedene satnice u aranžmanima i ponuđeni programi su orjentacioni i podložni izmjenama, zavisno od vaših potreba i zahtjeva.
- Aranžmani se mogu produžiti ili kombinovati sa drugim aranžmanima.
- Ponuđeni aranžmani su validni i operativni tokom cijele sedmice, ne samo vikendom.

Aranžmani uključuju:

- Piće dobrodošlice.
- Lunch paket.
- Osiguranje za vrijeme trajanja aranžmana.
- Sve takse.
- Parking u kampu.
- WiFi na cijelom kampu.

Aranžman ne uključuje:

- Sve ostale troškove koji nisu predviđeni aranžmanom.

NE ZABORAVITE:

- Pasoš ili Lična Karta (zavisno od zemlje iz koje dolazite)
- Zeleni karton (ukoliko putujete vlastitim vozilom).
- Kupaći kostim
- Topli duks ili jakna (noći kraj rijeke znaju biti svježije)
- Fotoaparat (da od zaborava otmete ovu avanturu)
I ... Naravno... DOBRO RASPOLOŽENJE!

Zainteresovani ste za jedan od planinarskih izleta? Kontaktirajte nas.

Popunite formular i nakon provjere raspoloživosti smještaja za navedene datume odgovorićemo Vam u roku od 24 sata.