РАФТИНГ ТАРА - СЕЗОНА 2021

Рафтинг сезона 2021 започнува на 1 мај. За сите љубители на природата, рафтинг центарот "Три воденици" организира рафтинг на Тари во форма на попопуларен аранжман по целата должина на реката Тара (92км)  како и стандардна спуст (но и најпривлечни) видете ги сите аранжмани >>> 

Реката Тара

"Солза на Европа" - "Емералд зелена Тара" - "единствената река за пиење во Европа" - различните епитети што ги добил со текот на времето, и секој гостин кој ја видел и почувствувал Тара ѝ дал личен опис. Точно е дека имаме малку простор, а можеби и неколку збора, за да ја донесеме целата нејзина убавина. Затоа ве повикуваме да се сретнете со Тара и барем за момент да го замените сивиот град со светло-зелено-сина (чудна) боја што ја зрачи реката Тара.

Реката Тара -> 

unesco world heritage

На 17 јануари 1977 година, кањонот Тара беше вклучен во листата "Човекот и биосферата", а на 4 септември 1980 година, во рамките на Националниот парк "Дурмитор", беа прогласени за "Светско наследство на природните ресурси на УНЕСКО".